2018. augusztus 16., csütörtök

C. J. Redwine: Az ​árnyékkirálynő

Sziasztok könyvmolyok! 
Mostanában rákaptam a mesékre és ez az olvasmányaimon is megmutatkozik. A számomra legkedvesebb mesének az átdolgozásáról olvashatjátok el a véleményemet, ez pedig nem más mint Az árnyékkirálynő C. J. Redwine-tól.
Ez a könyv a Hófehérke történetét dolgozza fel, de egy kicsit másképpen. Ez volt a kedvenc mesém, amióta az eszemet tudtam ezért izgatottan vágtam neki. Minden elvárásaimat felülmúlta a könyv. Az írónő úgy meséli el a történetet, amihez fogható nincs. Fordulatos, kalandos izgalmas és persze eszméletlenül romantikus. Nem az a tipikus szerelmi történet, ami csöpög a nyáltól. 

Fülszöveg:
 Tükröm, ​tükröm, mondd meg nékem: ki uralja e vidéket?
Lorelai Diederich szökevény koronahercegnőnek egyetlen célja van: megölni a gonosz királynét, aki magához ragadta a hatalmat, elfoglalta Ravenspire trónját, és megölte a hercegnő apját. Ehhez Lorelai kénytelen a varázslat fegyverét bevetni, amivel azonban Irina királyné is élhet. A hercegnőnek erősebbnek, gyorsabbnak és kitartóbbnak kell lennie Irinánál, akihez fogható veszélyes varázslót még nem látott Ravenspire. 
A szomszédos királyság, Eldr földjén Kol herceg apját és bátyját megölik az országot lerohanó, varázserővel irányított ogrék, így hirtelen a másodszülött herceg felelősségévé válik megvédeni az országot. Ehhez Kolnak varázserőre van szüksége. Ezt csak úgy szerezheti meg, ha egyezséget köt Ravenspire uralkodójával. Irina azt kéri tőle, hogy segítségéért cserébe vigye el neki Lorelai szívét.

Lorelai hosszú idők óta megint egy olyan karakter, aki miatt érdemes volt a kezembe venni a könyvet. Hihetetlenül bátor, találékony, talpraesett, hűséges és önfeláldozó. Csak  a népe érdekeit tartja szem előtt, hogy megküzdjön a gonosz királynéval. Egy igazi harcos. Elszánt, viszont megfontolt. Nem követhet el hibát, hiszen akkor a királynő rájön, hogy valójában él. Lorelainak varázsereje van, amit ha használ az nyomot hagy és könnyen rátalálhat Irina ezért rettentően óvatos.  Hatalmas az ereje mind lelkileg mind fizikailag. Mindig felállt a padlóról és küzdött tovább a népéért. 


"Csak az nem préda, aki elég okos és erős ahhoz, hogy ragadozó legyen."
Kol pedig egyáltalán nem az elkényeztetett örökös. A szíve mélyén igazi vezető, és ez a könyv során a szemünk előtt bontakozik ki. Erős személyiség, akaratos és jószívű. Megnehezítette a gyerekkorát, hogy a testvére árnyékában kellett élnie, ezért a csínytalanságaival próbált kitűnni.  Kolnak a nyakába szakad az uralkodás, amikor a fél családját megölik az országukat fenyegető ogrék. Az új király Ravenspire uralkodójához siet segítségért. Irina egy feltétellel hajlandó megmenteni a fiú királyságát. Azt akarja, hogy legyen a vadásza és vigye el neki Lorelai szívét. Kol mit sem sejtve beleegyezik. De mi van ha képtelen rá? Lorelai egyáltalán nem olyan, mint akinek gondolja. Képes lenne megölni ezt az ártatlan lányt? 
Gabril karaktere is szimpatikus volt. Ő volt Lorelai és az öccse pótapja igazából, aki gondoskodott róluk és megtanította őket harcolni. 
Irina egy hataloméhes nőszemély, ám neki is voltak pillanatai amikor elgyengült. Neki is van szíve, bármennyire is próbálta tagadni ő is csak egy ember. Kegyetlen volt és mániákus. Csak a hatalom érdekelte amiért képes volt mindenét feláldozni. 

Bizonyossággal állíthatom, hogy új kedvencem lett. Meleg szívvel ajánlom ezt a könyvet, azoknak akik hisznek a tündérmesékben és kikapcsolódásra vágynak. 


Értékelés:5/5
Kedvenc szereplő: Lorelai
Kedvenc idézet: "A harcos nem foglalkozik azzal, hogy mi szól az esélyei ellen. A harcos a szívére összpontosít, az akaratára, arra, hogy szembe akar szállni a világban megmutatkozó gonosszal, le akarja győzni, és megtalálja a módját."
Oldalszám: 416
Kiadó:  Twister Media

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése