2016. július 9., szombat

Könyvmoly Problémák Tag

Sziasztok! Lorina vagyok, és ma meg fogom válaszolni a könyvmoly problémák tag kérdéseit. Ha érdekel titeket, akkor tartsatok velem! :) 

1. Körülbelül 20.000 könyv van az „Elolvasni” listádon. Hogy a fenébe döntöd el, hogy mit olvasol el legközelebb?
Ez mindig a hangulatomtól függ, hogy éppen melyik/ milyen témájú könyvhöz van kedvem. 

2. Már elolvastad, több mint a könyv felét, de egyszerűen nem tetszik neked. Abbahagyod, vagy folytatod?
Ha már több mint a felét elolvastam akkor azt már be is szeretném fejezni, hogy minél hamarabb túl essek rajta. 
3. Közeledik az év vége és oly közel, mégis távol vagy az olvasási kihívásod teljesítéséhez. Megpróbálsz felzárkózni, és ha igen, akkor mégis hogyan? 
Természetesen megpróbálom, és mindent beleadok. Egyszerűen szeretem, azt az érzést, amikor azt mondhatom, hogy igen megcsináltam, és büszke lehetek egy kicsit magamra. Éjjel nappal olvasnék, és amikor csak lehetőségem van rá, hogy teljesítsem a kihívást.
4. Egy könyvsorozatnak, amit egyszerűen imádsz, a borítói. Nem. Egyeznek!!!! Hogy birkózol meg ezzel a szörnyűséggel?
Az a baj, hogy számomra a borító nagyon fontos. Egy klassz, jól eltalált borítóra, mindig jó érzés ránézni. Ha nem egyeznek, az olyan lelombozó, és annyira frusztráló nekem. szerencsére Magyarországon nem szokott lenni olyan sok borítóváltozata egy adott könyvnek, persze mindig vannak kivételek.
5. Mindenki imád egy könyvet, amit te egyszerűen ki nem állhatsz. Kivel osztod meg az érzéseidet?
Nyilván azzal, aki ugyanúgy osztozkodik velem ezzel az utálattal. :D Komolyabbra fordítva a szót, valószínűleg Molyon keresek embereket, és közösen megbeszéljük, kiéljük az utálatunkat, a könyvvel szemben.

6. Nyilvános helyen olvasol éppen és hirtelen elkezdesz sírni a könyvön. Mihez kezdesz magaddal?
Szoktam nyilvános helyen olvasni, habár ez még nem fordult elő velem. Hogy mihez kezdenék magammal? Sírnék, hiszen ha kell úgy is ki fogom engedni magamból, nem számít mások mit gondolnak. Amúgy is úgy bele szoktam élni magamat egy könyvbe, hogy észre sem veszem hogy körülöttem mi folyik. :D
8. Nem akarod senkinek, ismétlem, senkinek kölcsönadni a könyveidet! Hogyan utasítod vissza udvariasan az embereket, mikor kölcsönkérnek tőled egyet?
Ez egy elég kellemetlen dolog. Egyrészt, nem akarom hogy az illető bunkónak gondoljon, másrészt azt sem, hogy a könyvemnek baja essen. Megpróbálnám ezt burkoltan elmagyarázni neki, pláne ha egy megbízhatatlan személyről van szó.

10. Nagyon sok könyv jelenik meg, amikért szinte haldokolsz, hogy elolvashasd. Hányat fogsz ezek közül megvenni?
Az összeset! Ha mindegyikért oda vagyok, akkor muszáj. Nincs hezitálás. Majd következő alkalommal kevesebbet veszek, vagy már előre elkezdek spórolni a megvásárolandó könyvekre.
11. Miután megvetted a könyvet, amire annyira vágytál, körülbelül mennyi ideig csücsülnek a polcodon mire elolvasod őket? 
Nem sokáig, hiszen azonnal el szeretném kezdeni, és magamévá tenni a történetet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése