2017. március 11., szombat

World After- Túlélők világa

Sziasztok Anett vagyok! A mai nap  Susan Ee World After-Túlélők világa című könyvét fogom bemutatni!
Ez a könyv az Angelfall-nak a 2.része, amiről írtunk is egy kis ajánlót. Ha nem láttátok itt megtekinthetitek - Megtekintés
Kicsit késve, de most eljött az ideje, hogy lerántsam a leplet erről a kegyetlen világról, ahol a boldogság abban merül ki ha találnak egy kis élelmet, a gyilkosságok  szinte rendszeressé váltak és szerelemnek nem sok helye akad az angyalok által megszállt Földön.

Fülszöveg: Az angyalok dúlásának túlélői igyekeznek összefogni mindazt, ami megmaradt a régi világból.
Mikor egy csapatnyi ember szörnyetegnek véli és foglyul ejti Paige-et, Penryn húgát , a dolog elfajul és vérfürdőbe torkollik.
Paige eltűnik. Az emberek halálra rémülnek. Anya szíve majd megszakad.
Penryn keresztül autózik San Franciscó-n, a testvérét keresve. De miért olyan üresek az utcák? Hová tűntek az emberek? Kutatás közben belebotlik az angyalok titkos tervébe, kezdi megérteni, hogy mi mozgatja őket, és teljes szörnyűségükben felsejlenek előtte rettenetes szándékaik.
Rafi eközben a szárnyait igyekszik visszaszerezni. Azok nélkül nem térhet vissza az angyalok közé, nem foglalhatja el az őt megillető helyet az élükön.Ha választania kell, hogy visszaszerzi a szárnyait vagy megmenti Penryn életét, vajon hogyan fog dönteni?



Penryn nem halt meg........ pedig mindenki azt hiszi. Amikor felébred bénulása után, amit a skorpiók okoztak neki, az emberek azt kezdik el róla pletykálni, hogy a halálból támadt fel. 

"MINDENKI AZT HISZI, HOGY MEGHALTAM.
Egy hatalmas teherautó nyitott platóján fekszem, a fejem az anyám ölében. A közelgő hajnal fényében az elmélyülő barázdákat figyelem, amelyeket a gyász vésett anya arcára, miközben a berregő motor vibrálása átjárja ernyedt testemet. Az Ellenállás karavánjában haladunk. A féltucatnyi katonai teherautóból, fur-
gonból és terepjáróból álló konvoj autóroncsok közt szlalomozva próbálja elhagyni San Franciscót. Mögöttünk, a horizonton még mindig füstölve parázslik az angyalok fészke az ellenállás táma-
dásától."




De Penryn él és készen áll, hogy az Ellenállás segítségével visszavágjon az angyaloknak és reményeket fűz ahhoz is, hogy ismét találkozik Rafival, aki iránt gyengéd érzelmeket kezd táplálni. De közbe a szörnyeteggé "változtatott" húgára és kissé zakkant édesanyjára kell figyelnie, hogy nehogy megtámadják őket vagy rosszabb esetben ők támadjanak másokra.



"Van egy mondás: az, hogy paranoiás vagy, még nem jelenti azt, hogy nem üldöznek. Nos, ez fordítva is igaz. Az, hogy tényleg üldöznek, még nem jelenti azt, hogy nem vagy paranoiás."



Főhősnőnk nem várt szövetségesekre lel és már nem Rafival együtt küzdik át az akadályokat, hanem teljesen egyedül küzd meg a világot megszálló szörnyetegekkel szemben. Rengeteg titok kerül napvilágra , amik Penryn legszörnyűbb álmait is felülmúlják. Vajon újra fog találkozni Rafaellel? Vagy a lány túlfogja élni ezt a poklot, amit régen még az otthonának hívhatott?? 

Ez a könyv az elsőhöz hasonlóan lehengerlően jól meglett írva. A csavarok, a késleltetés és a csattanók betalálóak voltak. Az álompasikkal én mindig bajban vagyok, hiszen mindegyikbe egy könyv végén kicsit beleszeretek, de Rafi.......... hozzá szavak sincsenek. Álmaim férfija!!!


Penryn egy igazi badass csajszi, aki egy ilyen köynörtelen és borzalmas világban is megtartotta nőiességét és tartását. Nem hagyja magát, küzd, harcol, verekedeik. Egy igazi menő lány. Tőle egy rossz szót nem hallottam az egész történetben, és nem panaszkodik, mint a legtöbbjük, szerintem neki több oka is lenne, de nem teszi, hanem szembe néz a bajjal bármekkora veszéllyel is járjon.



Remek szereplők, a legtöbbet imádtam, főleg a DuDam ikerpárost. A könyv alatt mindenki sokat változik. Paige rengeteget őrlődik maga miatt és nehezen él azzal a tudattal, hogy most már nem egy 7 éves kislány, hanem egy igazi emberevő szörnyeteg......de Penryn segíti, ahogy csak tudja és ez a testvéri szeretet nekem nagyon tetszett, bármit megtesznek egymásért. 
Összességében ez egy fantasztikus olvasmány, és hiába az a 400 oldal, órák alatt kilehet végezni, mert egyszerűen nem fogod bírni letenni. Aki imádja a disztópikus olvasmányokat, a sok vért és a szörnyetegeket, annak kötelező, de mindenkinek el kéne olvasni, azt tanácsolom!

Hamarosan jön a 3.részről az elemzés!!

Értékelés: 10/10
Kedvenc karakterem: Penryn Young
Kedvenc idézetem:" Rafi vigyorog, mikor látja, hogy kígyózó mozdulatokkal tekergek a pokróc alatt, birkózom a ruhával.
- Gondolom, egy tisztességes férfinak manapság illene hátat fordítania, nehogy meglásson valamit, ha letalálna csúszni az a pokróc."
Oldal: 381
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Itt  van pár fanfiction-os kép, amik nekem nagyon tetszettek: 

Kegyetlen világ, kegyetlen emberekkel

Milyen cukik :*

Jelenet a könyvből









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése